A Pirelli segítségével gyógyul Jézus

MARSO PARTNER
Tiko Gumi Kft

A Pirelli gumigyártó valószínűleg megtalálta a brazil piacon talán leginkább működőképes PR akciót. A brazilok ugyanis köztudottan nagyon vallásos emberek. Világszerte ismert jelkép a Rio di Janeiro-ban található, monumentális Jézus szobor, amely nemrég megsérült egy villámcsapás következtében.

A rekonstrukciót az olasz gumigyár finanszírozza. A cég hozzátette a döntéshez, így szeretnék megünnepelni, hogy immáron 85 éve vannak jelen a dél-amerikai országban.

A januári villámlásokban megsérült a híres szobor ujja és keze, a Cukorsüveg-hegyen. A hivatalos rekonstrukciós munkálatok előreláthatólag 3-4 hónapig tartanak majd. A szobor tényleg monumentális, nem kevesebb, mint 1000 tonnát nyom. Nem lehetett semmi, amíg a brazil hegyre felvitték, hiszen Franciaországban készült a műalkotás, melynek előállítási költsége körülbelül negyedmillió dollár volt. Ezt még nem a Pirelli fizette, hanem az adományozók adták össze.

 csütörtök március 6, 2014

A szoborral természetesen sok művészettörténész, bölcsész és szakíró foglalkozik. Ők most új fejezetet nyithatnak a szoborról, melybe egy gumiabroncs gyártó, nevesül a Pirelli is bekerül.